BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
02-09-2017 : BC Grimbergen DSE A - Notre Dame Leuven DSE A 71 - 41
 

So this happened... De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was meteen een klepper van formaat. Met Notre Dame Leuven hadden we niet alleen meteen de enige gekende ploeg van de reeks als tegenstander, het is ook al jaren steeds opnieuw een beladen wedstrijd tegen de Blue Tigers. Het feit dat we met Floor en Lise twee ex-speelsters in onze rangen hebben, maakt deze openingswedstrijd alleen nog maar specialer. Het was afwachten wat het ging geven, want onze dames waren maar met 7. Babette en Camille keken geblesseerd toe van op de bank, terwijl Elvire het mooie weer is aan het maken in Vietnam. Toch namen onze dames de beste start.

Onder impuls van Floor en Yentl werd de score geopend. Het werd eens te meer een potige wedstrijd waarin Yentl toch stevige tikken diende te incasseren tijdens haar drives. Ook Lise kende moeite onder de korf en had het lastig met de potige Leuvense defense. Beetje bij beetje kwamen onze dames beter in de wedstrijd en dat komt door het feit dat wij op onze beurt ook stevig stonden te verdedigen. Yentl had de Leuvense draaischrijf Bartholomeus goed in de tang en beperkte haar tot enkele punten. Ons gestaltenadeel werd weggewerkt door een stevige boxing out en naarmate de wedstrijd vorderde, werd er ook wat beter gecommuniceerd in defense. Aan de overzijde was Judith goed bij schot en ook Anouck viel heel sterk in met een knap afstandsshot en een drive waarbij ze haar verdediger mooi in de wind zette met een fake. Onder de borden toonden Katrien en Floor zich sterk met mooie post-moves en ook Amelia deed haar duit in het zakje. Na de tweede quarter konden we gaan rusten met een voorsprong van 13 punten.
De opdracht van coach Alain was dan ook om de wedstrijd helemaal dood te maken door die voorsprong vast te houden en proberen uit te breiden en vooral dezelfde mentaliteit te tonen als in de eerste helft. Zo gezegd, zo gedaan want onze dames kwamen gefocust uit de kleedkamer. Er werd zeer goed verdedigd en druk gezet waardoor Leuven meerdere keren tot balverlies werd gedwongen. Toch gaat de derde quarter meer gelijk op en kunnen we de 4de quarter starten met 15 punten voorsprong. Dan zou je denken dat onze dames, die toch maar met 7 zijn, enige tekenen van vermoeidheid zouden tonen, maar helaas voor onze Vlaams-Brabantse concurrentes, was dat niet het geval. Integendeel, we deden er nog een schepje bovenop met mooi samenspel, knap afgewerkte drives van Lise, Anouck en Yentl, shotjes van Amelia en Judith en met als kers op de taart een knappe lay-back van die laatste die een sterke partij speelde. Op 2 minuten van het einde pakte ze haar vijfde fout en dwong ze op haar eigen manier een applausvervanging af, die ze dubbel en dik verdiende. Captain Yentl bleef tot de laatste minuut bijzonder gretig en dwong met 23 punten Leuven mee op de knieën.

Collectief zetten onze ladies een bijzonder sterke prestatie neer, zo niet de sterkste ooit tegen een onmondig Leuven. 71-41 stond te blinken op het scorebord bij het eindsignaal en wij zaten te blinken op de bank, vol trots. Wij doen niet aan vreugdedansjes, maar de eerste winfie is wel een feit! Well done ladies!!

Amelia 6, Floor 4, Katrien 5, Judith 14, Lise 9, Yentl 23, Anouck 11
Q1: 17-11; Q2: 18-10; Q3: 15-12; Q4: 21-8

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL