BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
16-09-2017 : BC Grimbergen DSE A - BBC Schelle DSE A 62 - 34
 

Quarters: 16-1; 19-12; 16-14; 11-7

Dat de sfeer goed zit binnen onze eerste damesploeg, zo veel is zeker. Het klikt niet alleen naast het veld, maar ook op het veld bewijzen onze ladies dat ze een hechte groep vormen die er collectief gewoon staat. Na de felbevochten overwinning vorige week op het veld van Willebroek, heerste er een gevoel van euforie. Toch kwam er al snel de focus op de volgende thuiswedstrijd met als tegenstander het op papier sterke Schelle, met ex-Grimbergen speelster Audrey en oude bekende Jessica Van Hoof in hun rangen.

Onze dames begonnen alweer het pittigst aan de wedstrijd en grepen Schelle meteen bij de keel. Schelle kreeg geen enkele aanval goed uitgespeeld tegen onze agressieve defense en miste ook heel wat onder de korf. Aan de overkant bracht Floor met mooie acties en een fade away ons mee op voorsprong, Yentl haar drives konden enkel foutief afgestopt worden en Lise kende initieel wat pech in de afwerking, maar maakte dit dan weer meermaals goed van op de vrijworplijn. De eerste quarter werd afgesloten met een onverhoopte maar dik verdiende 16-1(!).
Schelle kwam in de tweede quarter wat meer opzetten, wat helaas ook resulteerde in wat meer foutenlast langs onze kant. Anouck en Yentl tekenden snel voor 3 fouten, waardoor ze noodgedwongen even van op de bank moesten toekijken. Even daarvoor nog deed Anouck een knappe steal en bedankte met 2 punten. Niet getreurd, onze andere dames bleven sterk presteren waardoor we met een voorsprong van 22 punten konden gaan rusten.
In de tweede helft was het dan de bedoeling om op zijn minst die voorsprong vast te houden en Schelle niet in de wedstrijd te laten komen. Katrien en Floor toonden zich sterk onder de goal en moesten zeker niet onderdoen voor de centers van de tegenstander, integendeel. De wedstrijd werd iets lichamelijker en Schelle geraakte vooral in de laatste quarter gefrustreerd. De refs waren echter bij de les om de flagrante fouten af te straffen waardoor 2 speelsters vroegtijdig het veld moesten verlaten wegen 5 persoonlijke fouten. Onze dames daarentegen gingen onverstoord verder op hun elan van de eerste helft en brachten bij momenten prachtig samenspel op de spreekwoordelijke mat. De defensieve druk bleef behouden ondanks de voorsprong, wat zorgde voor een aantal balverliezen bij Schelle waar onze dames gretig gebruik van maakten om het af te maken in fastbreak. De tegenstanders hadden geen vat op Yentl die hen bleef pijn doen en ook onze oude bekende moest de duimen leggen nadat Yentl haar langs links een lay-up aansmeerde. Meteen een statement van onze captain en de bijhorende glimlach kon ook niet ontbreken. De invalbeurten van Amelia en Camille gingen ook niet onopgemerkt voorbij en Judith stond opnieuw haar mannetje en toont zich als vaste waarde binnen de ploeg. Om dan te bedenken dat we met Elvire en Babette nog 2 speelsters moeten missen. Bovendien gaan we snel op een extra speelster kunnen rekenen die haar weg opnieuw naar het basketbal heeft gevonden.

3 op 3 voor onze dames A en een tank vol vertrouwen die hopelijk nog wat extra gevuld wordt in het Limburgse Lummen!

Amelia 5, Floor 8, Katrien 4, Judith 4, Lise 16, Camille 3, Janneke -, Yentl 20, Anouck 2

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL