BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
28-10-2017 : BC Grimbergen DSE A - K-Basketteam Kortrijk DSE B 89 - 43
 

Na een mindere prestatie (doch winst) op het veld van Houthalen vorige week, was het aan onze dames om de positieve flow opnieuw terug te vinden. Tegen de jonge ploeg uit Kortrijk moesten we opnieuw de 3 punten thuis houden. Floor zit nog steeds geblesseerd aan de kant en ook Camille kon na haar wedstrijd met de P1 ook niet verder. Gelukkig konden we opnieuw rekenen op Babette, die haar eerste minuten zou krijgen na een lange periode van blessure en ook Lara en Elvire hebben intussen wat meer matchritme opgepikt.

Kortrijk begon heel gretig aan de wedstrijd en verrasten onze dames in het begin in de rebounds. Een time-out was eventjes nodig om terug orde op zaken te stellen en iedereen wakker te schudden. En met succes... Onze dames speelden bij momenten prachtige basket en toonden dat ze de 2e stek in het klassement waard zijn. Elvire beheerste in haar eentje de rebound en Yentl knalde net zoals Katrien en Anouck een bommetje binnen. Babette kreeg zoals gezegd haar eerste minuten terug en greep meteen haar kans en pakte uit met een knappe lay-up. Lara deed ook haar duit in het zakje en ook Amelia viel sterk in.
Ook in de tweede helft gingen de dames op hun elan door en Kortrijk kon amper tot aan onze korf komen. Er werd goed verdedigd met enkele steals als gevolg. Yentl denderde op haar manier door met enkele lay-ups, Lise maakte goed gebruik van haar lichaam (dat hebben de Kortrijkse dames aan de lijve mogen ondervinden) en baande zich enkele keren knap door de verdediging om dan rustig af te werken. Ook Anouck volgde haar voorbeeld door goed naar binnen te snijden en Judith knalde ook nog eens een shot binnen. Elvire bleef bijzonder sterk onder de borden, zowel in rebound als in afwerking en ook Babette deed er nog eens een driepunter bij. Als toeschouwer en coach was het genieten en vooral fier toekijken naar dit Grimbergse team. De laatste minuten was de concentratie weg en sloeg de vermoeidheid wat toe, waardoor Kortrijk nog een aantal keer (te) gemakkelijk tot scoren kwam, maar dat lieten we niet aan ons hart komen.

Nu genieten van een weekje rust en hopelijk daarna knallen op het veld van Diepenbeek.

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL