BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
05-08-2017 : BC Grimbergen DSE A - B.C. Gems Diepenbeek DSE A 67 - 50
 

Onze Dames A hebben een heuse transformatie ondergaan ten opzichte van het vorige seizoen. Anciens Tinneke , Nathalie en Kim hebben hun basketbalschoenen aan de haak gehangen, terwijl Tine in blijde verwachting is. Wij mogen echter met Floor, Camille en Anouck enkele nieuwe, jeugdige jongedames in de groep verwelkomen. Coach Alain hoopt met zijn vernieuwde ploeg een mooie prestatie neer te zetten en dit, eindelijk, in een nieuwe reeks. Dit seizoen zal Grimbergen zich mogen meten met ploegen uit Antwerpen en Limburg, met uitzondering van provinciegenoot Leuven en Kortrijk. Wij kijken er alvast naar uit!

In het kader van de voorbereiding stond zaterdag de eerste wedstrijd op het programma en meteen al voor de Beker van Vlaanderen. Gems Diepenbeek, een reeksgenoot, kwam bij ons op bezoek, dus het werd al meteen een eerste test voor onze ladies. Zonder Elvire, Amelia en Anouck dienden we de klus te klaren met 7 speelsters. Ondanks het gestaltevoordeel van Diepenbeek, startten onze dames verschroeiend met een 6-0, dankzij een stevige defense. Er werd goed gecommuniceerd en de help defense stond op punt. Het zou de hele eerste helft min of meer gelijk opgaan, waarin Babette zich toont onder de borden, Yentl haar gangpad richting de korf nog wat effent en Camille meteen haar visitekaartje afgeeft door stevig te verdedigen. We gaan met een lichte voorsprong de rust in.
De derde quarter hebben we iets meer moeite om structuur in onze aanval te brengen waardoor we minder gemakkelijk tot scoren komen. Ook aan de overkant lukt het in verdediging iets minder goed en kan Diepenbeek bijbenen. Lise kan een paar keer een drive mooi afwerken, maar dient wegens foutenlast wat gespaard te worden. Katrien gooit enkele mooie bommen en ook Yentl volgt haar voorbeeld. Judith komt ook een paar keer knap tot scoren en ook Floor toont zich met enkele mooie passes. Onze dames sprokkelen een mooie voorsprong bijeen door bij momenten prachtig samenspel en mooi afgewerkte fastbreaks. Bij een 64-48 stand gaat Babette helaas zwaar door de enkel en dient haar bijzonder verdienstelijke wedstrijd te staken.
Met nog enkele minuten te gaan blijven onze dames knokken in een bij momenten bitsige wedstrijd. De scheidsrechters fluiten het handgemeen echter goed af, maar ook Lise dient het veld uiteindelijk te verlaten met 5 fouten. Met nog een 20-tal seconden op de klok wordt Yentl ook nog eens tegen de grond gewerkt, gelukkig (voorlopig) zonder te veel erg. Zij legt de eindstand van 67-50 vast van op de vrijworplijn. Diepenbeek heeft alvast kennis gemaakt met de vechtersmentaliteit van Grimbergen.

Een mooie start voor onze meisjes, al wordt deze wat getekend door het verlies van Babette, die door een breuk in de enkel zeker zo'n 4 à 6 weken aan de kant zit. Een positieve noot is dat alle 7 speelsters minstens 1 keer aan de vrijworplijn hebben gestaan, met ook nog eens een mooi afwerkingspercentage. Dit toont aan dat het initiatief van alle speelsters komt, iets wat coach Alain vast erg kan appreciëren. Op naar het stageweekend, waar er ongetwijfeld niet alleen gewerkt wordt aan het team op het veld, maar ook en vooral ernaast!

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL