BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
10-09-2017 : Basket Willebroek DSE B - BC Grimbergen DSE A 48 - 49
 

Een slechte start van onze dames dat 5 minuten moest wachten op hun eerste score. (7-0 ).
Gelukkig kwamen we dan beter in de wedstrijd met snelle scores uit transitie en sterke invalbeurten van Judith en Camille en sloot defensief alles nu wel goed zodat bij het einde van het eerste kwart de kloof bijna gedicht was ( 16-13 ).
Tijdens de 2e periode domineerden de bezoekers en moest Willebroek te vaak naar de fout grijpen om ons af te stoppen. Jammer genoeg lag het vrijworppercentage zo dramatisch laag dat de score heel lang op 20-21 bleef staan. De laatste minuten voor de pauze lukte Anouck een 3punter en scoorde Janneke op een aanvallende rebound in haar eerste aantreden bij de A ploeg ( ruststand 22-28 ).
Ook na de pauze bleef Grimbergen de betere ploeg en liepen we uit naar 10 punten dankzij o.a. een bordbom van Kova. I.p.v. de wedstrijd dood te maken werden verschillende open kansen gemist en kwam Willebroek terug dichterbij na enkele vermijdbare defensieve foutjes. 2 vrijworpen van Amelia bracht een verschil van 5 op het bord bij ingaan van het laatste kwart(34 - 39).
Tijdens de 4e periode hadden de onzen het moeilijk tegen de aanhoudende Willebroekse press en kwamen we niet meer rustig tot een voldragen aanval. De thuisploeg rook bloed en bracht de wedstrijd terug in evenwicht bij een 42-42 stand met nog 4 minuten op de chrono. Eventjes leek de wedstrijd te gaan kantelen naar de thuisploeg maar een o zo belangrijke 3punter van Floor op de buzzer, een sterke inside move van Lise en een onstopbare drive van Yentl bracht ons totaal op 49. Willebroek vergat nog de fout te maken zodat Yentl uiteindelijk de match kon uitdribbelen bij een 48-49 eindstand.

Zweten en zwoegen en 3punten mee naar Grimbergen! Tegen een geduchte tegenstander die vorig jaar top5 speelde kan dit resultaat wel tellen.

Amelia 6, Floor 3, Katrien 5, Judith 10, Lise 4, Camille 8, Janneke 2, Yentl 8 en Anouck 3.

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL