BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
23-09-2017 : Basket Lummen DSE B - BC Grimbergen DSE A 52 - 78
 

Een wedstrijd tegen de rode lantaarn is er altijd eentje waar je voor moet opletten. De verplaatsing naar Lummen is nooit echt evident te noemen en ondanks het feit dat onze tegenspeelsters maar met 6 konden aantreden, zijn ze qua kwaliteit en vechtlust zeker niet te onderschatten.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, begonnen onze dames iets lakser aan de wedstrijd. Defensief hadden we moeite met de shotkracht en drives van de Limburgse dames en ook offensief konden we ons spel niet goed uitspelen. Dit resulteerde in een kloof van enkele punten in het voordeel van Lummen. Gelukkig had onze captain Yentl er zin in en nam zij haar team op sleeptouw met verscheidene drives die niet konden worden afgestopt. Yentl kreeg bijval van Anouck, die bij haar eerste balcontact zowaar een bom binnen knalde en een Lise die bijzonder goed bij de pinken was om na elke gemiste poging de bal via rebounds te recupereren. In de eerste quarter kregen we onze tegenstander niet van ons afgeschud (16-16), maar in de tweede quarter verliep het wat vlotter met onder andere enkele penetraties van onze jonkie Camille en de immer aanwezige Yentl. We bouwden een voorsprong uit van 17 punten met de rust, iets wat een vertekend beeld van de wedstrijd geeft.
Ook de tweede helft was behoorlijk wisselvallig en ondanks de foutenlast bij de tegenstander, gingen ook wij wat meer in de fout. Tot driemaal toe kon Lummen vrijstaand driepunters binnen knallen. De "grinta" waar ze in het voetbal over praten, mankeerde wat bij ons, maar desondanks konden we onze voorsprong beetje bij beetje opnieuw wat uitbouwen. De laatste quarter was een kwestie van controleren en ook Katrien deed met enkele gelukte shots terug wat vertrouwen op. Elvire kreeg bovendien na enkele weken afwezigheid een paar speelminuten om er weer wat in te komen.
De eindstand had een groter verschil kunnen bevatten indien we met dezelfde honger hadden gespeeld zoals onze vorige thuismatchen, maar ook kleiner indien Lummen volledig was geweest.

Al bij al kunnen we absoluut niet klagen natuurlijk, opdracht volbracht en een mooie 4 op 4 in het begin van het seizoen. Een mooiere start als deze hebben we nog niet gehad. Hopelijk kunnen we er nog eentje bij doen volgende zaterdag op ons eigen veld tegen Zuiderkempen.
Supporters op post!

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL