BCG on Facebook

Next event:
Event
BCG Kamp:

Results VBL
Login:
Wachtwoord:
Wedstrijdverslagen Seniors
 
07-10-2017 : Phantoms Basket Boom DSE A - BC Grimbergen DSE A 83 - 53
 

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen Phantoms Boom op het programma. Coach Alain had al gewaarschuwd dat onze dames allemaal top moesten zijn, indien ze Boom iets of wat in de weg zouden willen leggen, want evident zou deze match allerminst worden. De omstandigheden waren er ook naar. Een stampvolle zaal zoals dat weinig wordt gezien in een 2de landelijke dames wedstrijd, met veel lawaai en rumoer als gevolg. Behoorlijk indrukwekkend allemaal voor zij (lees: ons) die het nog niet al te veel hebben meegemaakt.

Onze dames begonnen gelukkig sterk aan de wedstrijd waardoor de gevreesde 0-15 niet op het bord kwam. Enkele minuten konden we de makkelijke scores van Boom beletten en konden we zelf via Yentl, Katrien, Lise en Floor scoren aan de overkant. Al snel kwam de Boomse motor dan toch op gang en moesten onze dames dan toch een voorsprong van 15 punten toelaten. De scheidsrechters floten erg licht waardoor Lise snel naar de bank moest en we in rebound kracht moesten inboeten. Katrien en Yentl namen het voortouw om zowel aanvallend als defensief tegengewicht te bieden tegen een oppermachtig Boom.
In de 3de quarter stonden we echt met de rug tegen de muur en moesten tegen een achterstand van een 20-tal punten aankijken die even werd aangedikt. Toch kregen we eventjes een opflakkering dankzij enkele bommen van Katrien die een sterke prestatie neerzette en Anouck die eveneens in de wedstrijd was gegroeid. Drives van Yentl en Camille brachten ons eventjes op minder van 15 punten, maar dan sputterde de motor opnieuw in het begin van de 4de quarter en moesten onze dames lossen.

Boom bleek meer dan 2 maten te sterk en hoort helemaal niet thuis in een 2de landelijke reeks. Dit hebben ze ook al bewezen door ploegen uit eerste landelijke en zelfs eerste klasse te kloppen. Het is absoluut geen schande om van een dergelijke topploeg te verliezen, al hadden we gehoopt om ze het net dat tikkeltje moeilijker te maken. Het is een goede les geweest en moeilijker dan dit zal het, denk ik, niet worden. Hopelijk krijgen we dit goed van ons afgeschud zodat we weer met een positief gevoel kunnen uitkijken naar de volgende confrontatie tegen de dames van Arendonk.

spacer
 
VBL Vlaams - Brabant
Contact:
Webmaster
Secretariaat
Sportieve Cel

VBL