BCG logo BASKETBAL CLUB GRIMBERGEN
Medisch Attest
Voor alle spelers die deelnemen aan de basketbalcompetitie is een officieel medisch getuigschrift vereist.

Zonder medisch getuigschrift mag er niet deelgenomen worden aan wedstrijden. Het medisch getuigschrift dient, ingevuld door de huisdokter, afgegeven te worden aan de teamcoach bij de eerste trainingen.

Klik hier om het medisch getuigschrift te downloaden


Medische Fiche

Om uw kind(eren) nog beter te kunnen vormen en te begeleiden tijdens de trainingen en wedstrijden, wensen wij van ieder spelend lid een medische fiche in ons bezit te hebben.
Hierin staat medische informatie over de gezondheid en/of eventuele kwetsuren van uw zoon of dochter. De bedoeling is dat de coach deze fiches elke training en match bij zich heeft. Want het lijkt ons geen overbodige luxe om als trainer de voorgeschiedenis van de gezondheid en/of blessures van zijn/haar spelers te kennen. Zo kan er op elk moment rekening mee gehouden worden, en dat zowel tijdens de fysieke inspanningen, bij opgelopen kwetsuren of bij een eventuele repatriëring door de dienst 112.
We zijn er ons van bewust dat dit tot de privé-sfeer behoort en garanderen jullie dan ook deze informatie als dusdanig te behandelen.

 Klik hier om een medische fiche seizoen te downloaden (word document)


Ongevallen aangifte

Ethias is de verzekering via de federatie VBL die al zijn leden verzekerd.

 

Klik hier om het ongevalsaangifte documenten te downloaden dit is een .pdf bestand

 

Indien u dit niet kan openen hoeft u een pdf lezer te instaleren. Dit kan je gratis met volgende link: http://www.adobe.com/nl/products/reader/

 

Gebruikers handleiding

  1. Alle rubrieken van de ongevallenaangifte zelf zo volledig mogelijk invullen, en vooral de laatste bladzijde door de geneesheer laten invullen.

  2. Daarna het formulier zo vlug mogelijk aan Hugo (secretaris) bezorgen.

  3. Hij zorgt voor de invoer via computer en de verzending van het document.

  4. Hugo bezorgt u daarna een copie van de aangifte terug met het toegekende dossiernummer. (steeds vermelden bij iedere contactname met de verzekeringsmaatschappij).

  5. Van dan af verloopt alle correspondentie rechtreeks tussen het slachtoffer en Ethias.

  6. Het slachtoffer moet eerst zelf alle rekeningen betalen en tussenkomst van het ziekenfonds vragen.
    Hou alle uitgavenbewijzen goed bij want de verzekeringsmaatschappij vergoedt, wat de mutualiteit niet terugbetaalt. (rechtstreeks via het bankrekeningnummer van het slachtoffer.)

  7. Vergeet ook bij genezing en de hervatting van de sportactiviteit, het "genezingsattest", ondertekend door de geneesheer, niet te sturen naar Ethias om zodoende het dossier af te sluiten.   

Mutualiteit
Tal van Vlaamse mutualiteiten betalen (gedeeltelijk) het lidgeld voor een sportclub terug. Klik op het logo van uw mutualiteit om het formulier te downloaden.